print logo
  • Username:
    Password:

Како изгледаат оние на кои не им обрнуваме внимание?

 Apropos - Austria 18 February 2019

Минатата година, австискиот фотограф, добитник на награди, Јоаким Бергауер го започна својот убаво замислен, необичен и смел проект „Зар не можете да ме видите?” Насловот на оваа низа фотографии може да звучи краток на прв поглед, но зад него се крие многу повеќе – жени и мажи кои просат во Салзбург му дозволуваат на Бергауер да ги фотографира. „Овој проект се однесува на одлуката да се тргне погледот.” (1162 Words) - By Christina Repolust

Share

Apropos_Portraits1

Joachim Bergauers Porträts von Obdachlosen.Photo: Joachim Bergauer

Apropos_Portraits2

Joachim Bergauers Porträts von Obdachlosen.Photo: Joachim Bergauer

Apropos_Portraits3

Joachim Bergauers Porträts von Obdachlosen.Photo: Joachim Bergauer


This content is only available to members (street press publications). Members can log in above to view full text.

 Other Language Versions

SNS logo
  • Website Design