print logo
  • Username:
    Password:

Ирвин Велш: „Зависноста не ја предизвикува дрогата, туку нешто друго“

 INSP 08 January 2019

Минатиот месец ИНСП ексклузивно разговараше со шкотскиот автор Ирвин Велш кој целиот концепт со уличните весници го опиша како „едно од најголемите општествени достигнувања во последните 20 години.“ Се наоѓаше во родниот град Единбург, Шкотска, на посета од Чикаго, САД, кадешто сега живее. Велш говореше за својот најнов роман „Наркомани“, претходникот на класикот „Броење возови“ од 1993 година, како и за шкотската независност. А да, секако, по малку и за дрогата. (1268 Words) - By Billy Briggs

Share

INSP_Irvine Welsh 1

Irvine Welsh.Photo: Trond Ola Tilseth

INSP_Irvine Welsh 2

Irvine Welsh.Photo: Trond Ola Tilseth

INSP_Irvine Welsh 3

Irvine Welsh.Photo: Trond Ola Tilseth

INSP_Irvine Welsh 4

Irvine Welsh.Photo: Trond Ola Tilseth

INSP_Irvine Welsh 5

Irvine Welsh.Photo: Trond Ola Tilseth


This content is only available to members (street press publications). Members can log in above to view full text.

 Other Language Versions

SNS logo
  • Website Design