print logo
  • Username:
    Password:

Графити уметник Стик: слика ѕидови, менува животи

 The Big Issue Japan 13 January 2019

Некогаш бил бездомник и се борел да преживее на улиците во Лондон, Англија, но во денешно време уметноста на графити-уметникот Стик се продава за илјадници долари и се наоѓа во домовите на познатите личности како на пример Сер Елтон Џон, Боно, легендарниот гитарист на Queen – Брајан Меј и раперот Тини Темпах. Стик зборуваше со новинарот од Big Issue Japan за осаменоста, стравот за неговиот живот додека живеел на улиците во Британија и како сликањето му помогнало да почне одново. (838 Words) - By Kayoko Yakuwa

Share

BI Japan_Stik 1

8. Graffiti artist Stik painting with kids in Shizuoka, Japan.Photo: Yokozeki Kazuhiro

BI Japan_Stik 2

'Walking Through' Angrave Court, London 2012.Photo courtesy of The Big Issue Japan

BI Japan_Stik 3

Stik at the "Gallery Kawamatu" in Jinbo-cho Tokyo, Japan.Photo: A.M.P. Japan

BI Japan_Stik 4

Stik painting a chimney on Mare street, London.Photo courtesy of The Big Issue Japan

BI Japan_Stik 5

Stick figures painted on a house, Amman, Jordan.Photo courtesy of Stik/The Big Issue Japan


This content is only available to members (street press publications). Members can log in above to view full text.

 Other Language Versions

SNS logo
  • Website Design