print logo
  • Username:
    Password:

Гери Олдман: актерот на актерите

 The Big Issue UK 10 February 2019

Гери Олдман е признаен од своите современици како еден од најголемите актери на својата генерација. Почитуваниот британец има играно цел спектар на славни ликови меѓу кои и Ли Харви Освалд во ЏФК, Грофот Дракула во Дракула на Брам Стокер, и Сириус Блек во Хари Потер. Во 2012 година, Олдман беше номиниран за оскар за улогата на Џорџ Смајли во Tinker Taylor Soldier Spy. Олдман зборува со Џејн Греам од The Big Issue UK за Холивуд, своите најсреќни спомени, и за тоа како разговарал со самиот себеси и сите четворица Битлси. (1599 Words) - By Jane Graham

Share

BI UK_Gary Oldman: actor of towering stature

2. British actor Gary Oldman, best actor nominee for his role in "Tinker Tailor Soldier Spy," arrives at the 84th Academy Awards in Hollywood, California, February 26, 2019. Photo: REUTERS/Lucy Nicholson

This content is only available to members (street press publications). Members can log in above to view full text.

 Other Language Versions

SNS logo
  • Website Design