Street News Service - Македонскиhttp://www.streetnewsservice.org/search/news-results.aspx?language=%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8&outputType=rssStreet News Service RSS FeedCopyright © 2012 www.streetnewsservice.org. All rights reserved.Јапонските улични весници: „Нема да се предадеме“Колпортерите се вратија на улиците на Токио со изданија на The Big Issue Japan, штом редакцијата вети поддршка на сите колпортери погодени од земјотресот со јачина 9.0 што резултираше во цунами.http://www.streetnewsservice.org/news/2011/march/feed-272/jапонските-улични-весници-hема-да-се-предадеме.aspx18/03/2019Фактбокс – Јапонската катастрофа низ цифриЛистата што ќе следи во текстот е збир на можните последици и реакции на катастрофалниот земјотрес и цунами што го стресоа североисточниот брег на Јапонија, како и следствената криза на нуклеарните централи.http://www.streetnewsservice.org/news/2011/march/feed-272/фактбокс-jапонската-катастрофа-низ-цифри.aspx18/03/2019Ени Ленокс во посета на уличниот весник во МалавиПоп ѕвездата Ени Ленокс денес се воодушеви од колпортерите на уличните весници коишто ѝ запеаја песна во канцелариите на Big Issue во Блантајер. Посетата на главниот град на Малави беше дел од нејзиното прво патување како именуван пратеник на шкотскиот парламент.http://www.streetnewsservice.org/news/2011/february/feed-269/ени-ленокс-во-посета-на-уличниот-весник-во-малави.aspx18/02/2019